Celjska regija

Boštjan Štraus

Boštjan Štraus

Predsednik

041 868 376
 cere@physio.si

 

 

 

 

 

 

Dejan Aritonović

Dejan Aritonović

Namestnik predsednika

Andreja Šteiner

Andreja Šteiner

Blagajničarka

Člani odbora CRE, ki zastopajo različna področja:

Nataša Šipka – fizioterapija v zdraviliški dejavnosti,

Suzana Bukvič – zasebniki brez koncesije, 

Dejan Aritonović – fizioterapija v bolnišnični dejavnosti, 

Majda Klakočer – zasebniki s koncesijo,

Andreja Lapornik – fizioterapija v osnovnem zdravstvenem varstvu,

Darja Pungartnik – fizioterapija v socialno varstvenih zavodih

Dogodki

Predstavitev regije

Znotraj združenja fizioterapevtov Slovenije je Celjska regionalna enota prostorsko največja hkrati pa spada med najštevilčnejše regije. Lahko bi rekli da je regija zdravilišč saj jih spada v regijo kar 7, poleg zdravilišč je v regiji še 11 zdravstvenih domov, 4 bolnišnice, 16 domov za starostnike, 3 ostali zavodi ter več kot 16 zasebnih fizioterapij. Dobra organiziranost in aktivnost regije se je skozi čas razvijala kasneje ohranjala in nadgrajevala. V vseh letih od ustanovitve pa do danes se je v regiji zamenjalo 7 predsednikov. Funkcijo predsednika oz. predsednice so opravljali Vida Žolnir, Janko Picej, Majda Anžin, Slavko Brus, Marinka Hočevar, Srečko Plešnik in Simona Novak. Slednja je kot predsednica nastopila leta 2010, s svojo kreativnostjo, zavzetostjo in dobro voljo je samo stopnjevala z dobrim delom iz preteklih let. V regiji si prizadevamo ponuditi čim bolj aktualna izobraževanja, na rednih strokovnih srečanjih pa aktualne teme o katerih predavajo priznani domači zdravniki in uspešni fizioterapevti. V letu 2016 smo nekoliko spremenili sestavo IO CRE, in sicer odhajajoči kolegici Marinko Hočevar in Bernardo Božak so nadomestile nove članice Andreja Lapornik, Darja Pungartnik ter Majda Klakočer.

Življenjepis predsednice CERE

 

STROKOVNO SREČANJE FIZIOTERAPEVTOV IN OBČNI ZBOR DFS-SZ CELJSKE REGIONALNE ENOTE

Dne 15. novembra je v Rogaški Slatini potekalo Strokovno Srečanje Fizioterapevtov in Občni Zbor DFS-SZ Celjske regionalne enote. Tema strokovnega srečanja se je nanašala na Terapevtski pristop k obravnavi pacientov s skoliozo. Najprej nas je lepo pozdravila predsednica CRE Simona Novak, ki je hkrati povezovala ves potek strokovnega srečanja. Pozdravni govor sta imela še Srečko Plešnik, predsednik CRE SZ Slovenije ter Marja Madarasi, vodja fizioterapije in balneoterapije v Zdravilišču Rogaška – Zdravstvo.

Po pozdravnih govorih je sledil začetek strokovnega dela, katerega je odprl Nikša Hero, dr.med., spec.ortoped, ki nam je pripravil izčrpno predavanje o zdravljenju skolioz v ortopedski bolnišnici Valdoltra, sledilo je predavanje Nataše Bratuž, dipl. fiziot., ki nam je predstavila fizioterapijo pri skoliozah v OB Valdoltra, predstavila nam je znanstveno podprt fizioterapevtski pristop – SEAS, ki je metoda Italijanskega inštituta za obravnavo patologije hrbtenice – ISICO. Po razpravi in kratkemu odmoru smo nadaljevali v polnem teku, saj nas je že čakala predstavitev konzervativne timske obravnave skolioz na URI-SOČA s strani Asist. Anje Udovčić Petrot, dr. med. Nato nam je kot že kolegica prej predstavila metodo SEAS ter izkušnje z metodo na URI-SOČA še Nada Naglič, dipl. fiziot. Sledili sta še predstavitvi obravnava skolioze po Katharini Schroth, katero je predstavila Ana Kržič, dipl. fiziot. ter korekcijske spinalne ortoze pri konzervativnem zdravljenju skolioz, katero je predstavil Josip Horvat, dipl.inž. ort. in prot. z URI-SOČA.

Na koncu predavanj je sledila še razprava, v kateri je bilo dosti govora o pomanjkljivi obravnavi pacientov s skoliozo. Prevladovalo je mnenje, da bi se vzpostavil sistem oz. mreža fizioterapevtov, ki se ukvarjajo z obravnavo pacientov s skoliozo. Strokovni del je zahvalnim govorom zaključila Simona Novak in sledil je čas za kosilo ter priprava na ogled zdravilišča Rogaška – Zdravstvo oz. na volilni občni zbor DFS SZ CRE.

Obvestila

KOLEDAR DOGODKOV

Ponedeljek
Torek
Sreda
Četrtek
Petek
Sobota
Nedelja
29
30
31
1
2
3
  • 00:00Nevralna mobilizacija – Klinična diferenciacija struktur in obdelava
  • 08:00POLNO! – Vpliv nove zdravstvene zakonodaje in drugih določil na opravljanje fizioterapevtske dejavnosti
  • 12:00Vadba na recept – redna seja Skupščine ZFS
3
1
  • 00:00Nevralna mobilizacija – Klinična diferenciacija struktur in obdelava
4
1
  • 00:00Nevralna mobilizacija – Klinična diferenciacija struktur in obdelava
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
1
  • 15:30Fascial Distorsion Model – FDM, Modul 1
17
2
  • 08:45Odpovedano! – Uporaba diagnostičnega ultrazvoka v fizioterapiji
  • 15:30Fascial Distorsion Model – FDM, Modul 1
18
1
  • 15:30Fascial Distorsion Model – FDM, Modul 1
19
20
21
22
23
24
1
  • 09:00MANUALNA TERAPIJA – Ocenjevanje in prepoznavanje patologije ter obravnava kolenskega sklepa
25
26
27
28
1
2
3
4
Share This