Študentska sekcija ZFS je 1. 6. 2019 organizirala drugo študentsko konferenco – Ligamentum. Tokrat je bila tema dogodka rehabilitacija ramenskega sklepa. Dogodek je potekal na Fakulteti za računalništvo in informatiko, obiskalo pa ga je približno 180 študentov, večinoma fizioterapije.

Želeli so organizirati dogodek, kjer bi predstavili celoten potek rehabilitacije ter vrnitev pacienta v trenažni proces. V ta namen je bil izbor gostov precej širok, saj so se konference udeležili različni predavatelji, ki so predstavili svoje delo v poteku rehabilitacije. Gostili so namreč športno pedagoginjo, fizioterapevte, specializiranega ortopeda, kineziologa in športno psihologinjo. Svojo izkušnjo s poškodbo rame je z njimi delil tudi Uroš Jurišič, najboljši slovenski MMA borec.

Organizacijski odbor ocenjuje, da je bila konferenca v celoti uspešna morda še bolj kot lanska, tudi odzivi predavateljev in udeležencev so bili odlični ter spodbujajoči. Zahvaljujejo se vsem sponzorjem, saj brez njih dogodka ne bi bilo možno izpeljati.

Komaj že čakamo, kaj bodo za nas pripravili naslednje leto!