Počasi in vztrajno se v slovenski fizioterapiji uveljavlja koncept manualne terapije Maitland. Pred nekaj dnevi je 160 urni tečaj pod vodstvom g. Reneja Bakodija zaključila že druga skupina fizioterapevtov.

Koncept vam ponuja moderen in znanstveno podprt način razmišljanja, pregledovanja, ocenjevanja ter takojšnjo možnost implentiranja pridobljenega znanja v uspešno obravnavo.

Vtisi s tečaja:

Maitland koncept predstavlja moderen nevrofiziološki fizioterapevtski pristop k celostni obravnavi oseb z mišično skeletnimi težavami. Predstavlja izziv v kliničnem razmišljanju in ne precenjuje samega sebe. Lahko z gotovostjo trdim da je vreden ˝greha˝.
Andrej Martič, dipl.fiziot.

Maitland tečaj mi je spremenil pogled na delo fizioterapevta v odnosu s pacientom. Po opravljenem tečaju se počutim kot fizioterapevt z dodano vrednostjo. Pridobljeno znanje novih tehnik mi je v veliko pomoč pri delu s pacienti, ki s hvaležnostjo odhajajo od mene. Veliko pa mi pomeni tudi širši pogled, ki mi pomaga lažje razumeti tudi bolj kompleksne težave pacientov, ki so večkrat v obravnavi. Največja pohvala g. Pantar Barbari, ki se trudi, da bi Maitland koncept zaživel tudi v Sloveniji. Njena strokovnost, iskrivost in prijaznost so pripomogli h kakovostnejši izvedbi tečaja. Predavatelj Rene Bakodi pa je predavatelj, ki si ga lahko samo želiš: odličen predavatelj in odlična osebnost.
Tatjana Mihelič, dipl.fiziot.

Tečaj je poglobil teoretično znanje in razširil klinični način razmišljanja. Koncept temelji na celostni obravnavi pacienta, kar se mi zdi zelo pomembno za uspešno rehabilitacijo. Všeč mi je bilo, da smo najprej dodobra izpilili tehnike testiranja in izvajanja terapije, nato pa pod strokovnim vodstvom mentorja Renéja Bakodija obravnavali paciente in spremljali uspešnost uporabljenih tehnik.”
Barbara Pevec, dipl.fiziot.

Maitland koncept mi je izredno uporabna metoda pri kliničnem razmišljanju, pregledu, testiranju in obravnavi mišičnoskeletnih struktur. Izredno sem zadovoljna s tečajem, podajanjem znanja in izkušenj s strani predavatelja Reneja Bakodija in organizatorke Barbare Pantar. Priporočam vsakemu, ki želi poglobiti svoje znanje in razmišljati izven okvirjev.
Mihaela Kupnik, dipl.fiziot.

Super izobraževanje, kot fizioterapevta me sedaj ne skrbi, da bi prišel v zadrego. Priporočam vsem, ki bi bili radi pri svojem delu samostojni.
Roman Marjan Mali, dipl.fiziot.

Izredno vesela sem, da sem imela možnost udeležbe na tečaju Maitland koncept. Gre za izredno kvalitetno izobraževanje, usmerjeno v prakso, s celovitim pogledom na pacienta. Rene Bakodi je izreden predavatelj, ki podaja znanje zanimivo, jasno, usmerjeno v bistvo in konstantno vzdržuje pozornost poslušalcev. Čeprav fizioterapevtsko delo opravljam že 30 let in  sem ves čas osvajala nova znanja, je moje mnenje, da je Maitland v tem trenutku eno najkvalitetnejših izobraževanj v Sloveniji. Priporočam ga vsem fizioterapevtom, saj ti da znanje, ki bi ga moral imeti vsak fizioterapevt. Pridobljeno znanje tako že koristim pri svojem delu in rezultati so očitni.
Marta Horvat, dipl.fiziot.

Zakaj sem se odločil za izobraževanje Maitland koncepta? Ker se me je dotaknil in me nagovoril na pravi način. Seveda so k temu pripomogla tudi mnenja kolegov fizioterapevtov, ki so že opravili 1. modul. Pri Maitland konceptu me najbolj navdušuje individualni pristop k pacientu, ki je – lahko rečem – POPOLN, in tudi samo klinično razmišljanje, ki poteka skozi celotno obravnavo pacienta. V svoji praksi ga vključujem pri večini pacientov in dobivam odlične rezultate. Všeč mi je tudi sama predstavitev koncepta s strani predavatelja Reneja, ki je človek in fizioterapevt z veliko začetnico. Rene, HVALA! Prav tako HVALA organizatorki, gospe fizioterapevtki Barbari Pantar, ki je poskrbela, da vse poteka v najlepšem redu, tako kot je treba, in hvala za njen strokoven pristop in pomoč pri izobraževanju. Izobraževanje Maitland koncepta priporočam vsem fizioterapevtom, ki želite poglobiti svoje znanje.
Klemen Preložnik, dipl.fiziot.

Vabim vas, da si na spletni strani Združenja fizioterapevtov ogledate termine za prvo stopnjo in stopnjo 2a.

Pripravila: Barbara Pantar